Background header page      

API gekoppelde Webapplicatie

Onze opdrachtgever Schola Medica vroeg ons om een webapplicatie te ontwikkelen om lesroosters automatisch en efficiënt te genereren.

Om dubbel invoerwerk en beheer te voorkomen hebben we de webapplicatie door middel van een API gekoppeld aan de bestaande cursusadministratie.

Opdrachtgever
Schola Medica

Gebruikte technieken
Laravel, Tailwind UI

Schola Medica

De webapplicatie

Het doel van de webapplicatie is om zoveel mogelijk tijd te besparen bij het maken van roosters. Schola Medica schoolt artsen in spoedzorg, dat betekent dat er veel praktijkonderwijs gegeven wordt waar cursisten in groepjes op een lesdag verschillende onderdelen in verschillende lokalen volgen.

In samenwerking met Schola Medica is een algoritme ontwikkeld om de cursisten zo efficiënt mogelijk in te delen, zonder dat er door de cursuscoördinators rekening gehouden hoeft te worden met groepsgroottes en doktersrollen. Ook kan het systeem snel wijzigingen doorvoeren bij bijvoorbeeld afwezigheid van een cursist of docent, iets waar in het verleden veel handwerk bij kwam kijken.

API-koppelingen

Om een rooster te kunnen genereren dient de webapplicatie te worden voorzien van gegevens uit verschillende bronnen. Zo is er een API-koppeling opgezet met de cursusadministratie om de lesdagen, docenten en cursistgegevens automatisch in te kunnen laden.

Met het planningsysteem voor lokalen wordt vervolgens gecommuniceerd om de beschikbare lokalen voor de lesdagen op te halen, zodat de juiste lokalen aan de juiste cursisten gekoppeld kunnen worden.

Tot slot koppelen we met het Learning Management Systeem (LMS) om docenten en cursisten vanuit de persoonlijke leeromgeving toegang te geven tot hun rooster.


Samenwerken met Cowboys Online raad ik iedereen aan;
ze begrijpen precies wat jouw organisatie wil en pakken zaken snel en vakkundig op.

Irene Plattje
Schola Medica
Ook op zoek naar
een webapplicatie
die praat met jullie huidige systemen?
Bel ons op
030 - 20 72 728
of mail
info@cowboysonline.nl