Background header page      

Kundig.nl
Wordpress op maat

Een écht goede website begint niet bij het aanschaffen van een template en daar het bedrijfslogo in te plaatsen. Het omzetten van de identiteit en boodschap van een (startende) organisatie naar een online strategie vergt een nauwe samenwerking met een communicatiepartner zoals Reach Communications. Zij verzorgen het traject van A tot Z en zorgen ervoor dat de uitstraling en inhoud volledig aansluiten op de organisatie.

Cowboys Online is tijdens dit traject ingeschakeld om ervoor te zorgen dat dit ontwerp tot op de pixel perfect gerealiseerd wordt, snel laadt en eenvoudig te beheren is.
Opdrachtgever
Reach Communications

Gebruikte technieken
Wordpress, HTML5 en Sass

Te bekijken op
https://kundig.nl/
Homepage Kundig Homepage Kundig

De uitdaging

Een Wordpress website waar het ontwerp en de inhoud bepalend zijn voor de techniek vraagt een andere aanpak dan het uitbreiden van een kant-en-klare template met de nodige plugins. Juist wanneer een website volledig op maat ontworpen is wordt de expertise van de developers op de proef gesteld.

De uitdaging in de website kundig.nl zat hem, naast het realiseren van het sprankelende ontwerp inclusief de nodige grafische effecten, in het structureren van de grote hoeveelheid informatie. Deze informatie moet snel gevonden kunnen worden en dus binnen een overzichtelijke structuur gepresenteerd worden maar door de redactie ook eenvoudig in te voeren blijven. Hier kan de standaard Wordpress mappenstructuur helaas niet in voorzien dus is er vanuit de content gekeken naar de beste indeling en hebben we het CMS daarop aangepast en is er een zoekfunctie ontwikkeld die tijdens het typen direct de zoekovereenkomsten toont, gesorteerd op relevatie en paginatype volgens een eigen algoritme.

De techniek

Het realiseren van kundig.nl begon bij het omzetten van het in Sketch aangeleverde grafisch ontwerp naar statische webpagina's. Pas wanneer deze tot op de pixel overeenkomen met de ontwerpbestanden volgt de installatie van het CMS. Vanuit de opdrachtgever was de wens om te werken met Wordpress, wat als voordeel heeft dat veel mensen er bekend mee zijn.

Een nadeel van Wordpress is dat het vanuit de essentie bedoeld is om een blogpagina op te zetten. Wanneer er een website met verschillende pagina-indelingen (templates) waarvan de inhoud zo eenvoudig mogelijk beheerd moet kunnen worden, dan komt er maatwerk bij kijken.

Toen het CMS volledig ingericht was op de inhoud van de website werd de techniek uitgebreid met een aantal handige functies om de content nóg toegankelijker te maken: het berekenen van de leestijd per artikel, het koppelen van gerelateerde informatie en ervaringsdeskundigen en eenvoudige reactiemogelijkheden zowel openbaar als direct met de redactie.


Het is steeds weer een plezier om samen te werken met Cowboys Online. Kundige en vooral sympathieke webdevelopers, waarmee we al heel wat complexe vraagstukken tot een goed einde hebben weten te brengen.

Alec Bergsma
Reach Communications
Zoekt u ook een partner
voor een unieke website?
Bel ons op
030 - 20 72 728
of mail
info@cowboysonline.nl